Poletje je pred vrati in za večino nas, ki nimamo mer kot dekleta iz naslovnic, prihaja čas, ko smo se primorane soočiti z dodatnimi kilogrami, ki smo jih pridelale čez zimo. Z nakupom kopalk običajno odlašamo do zadnjega trenutka, saj nam izbira pravih povzroča stres in slabo voljo. Skoraj upamo trditi, da ni ženke, ki na svoji postavi ne bi česa spremenila.

Razkrivamo vam nekaj trikov kako optično podaljšati vaše noge, povečati oprsje ali skriti kak kilogram.

Kakšne kopalke torej izbrati to poletje?

Tipi postave:

Peščena ura

Postavo peščene ure definira enako razmerje med prsmi in boki, pas pa je ozek. Takšni postavi najbolje pristojijo kopalke, ki zagotavljajo ustrezno podporo prsi in poudarijo ozek pas. Pri takšni postavi z bikini kopalkami ne morete zgrešiti. Prav tako lahko izberete bikini kopalke z visokim pasom, ki bodo ožji del še dodatno poudarile. Postava peščene ure naj bi v očeh marsikaterega moškega veljala za najbolj sexy postavo.

 

Slike: Super-Punca.si

Jabolko

Postava jabolka je običajno izražena tako, da je širina bokov enaka širini ramen, pas ni definiran, prsi so manjše. Pri takšnem tipu postave je zaželjeno poudarjanje oblin, lahko izberete enodelne kopalke, ki imajo všit pas, podložene prsi. Stranski izrezi na kopalkah odlično definirajo pas. Pri takšnih postavah so idealne kopalke z visokim pasom (ki so trenutno ’’must have’’). Zgornji del lahko dodatno popestrite z živimi barvami in podloženim nedrčkom.

 

Slike: Super-Punca.si

Obrnjen trikotnik

Za postavo obrnjenega trikotika so značilna široka ramena in ožji boki. Prsi pri takšni postavi so običajno večje. Ker bikini kopalke zaradi velikosti odpadejo, priporočamo oporne košarice (brez nadležnih kosti). Pr tem tipu postave, je v večini primerov ’’problematičen tudi trebušček, zato brez skrbi izberete kopalk, ki bodo ta del zakrila. Nekaj modelov primernih kopalk najdete spodaj. 

 

 

 Slike: Super-Punca.si

Hruškaste postave

Vas je več okoli bokov kot v zgornjem delu telesa?

Razmerje med zgornjim in spodnjim delom boste izenačile z dodajanjem volumna zgornjemu delu. Ker so pri hruškastih postavah prsi običajno manjše, si lahko dovolite več. Preusmerite pozornost na zgornji del. Primerni zgornji deli so: kopalke na eno naramnico, kopalke z resicami, push up nederčki in žive barve. Spodnji del izberite v temnejši barvi, kar bo optično zmanjšalo velikost bokov in vas naredilo vitkejšo.

 

 

 

 

 

 Slike: Super-Punca.si

Značilnosti postave:

Male prsi

Če ste prepričane, da imate zgoraj ’’premalo’’, si lahko pomagate z izbiro ustreznih kopalk. Izberite zgornji del z resicami ali plavajočo dekoracijo, ki bo optično povečala vašo košarico. Za dodaten efekt izberite intenzivne barve ali pošit nedrček z dodatnimi materiali ali vzorci, lahko tudi bleščice.

 

 Slike: Super-Punca.si

Velike prsi

Velike prsi lahko optično zmanjšate z izbiro temnejših barv (črna, modra, temno zelena, vijolična ali rjava). Prav tako si lahko pomagate z vzorci. Vzorec vodoravnih linij na nedrčku lahko prsi malenkost optično potlači. Izberite kopalke s širokimi naramnicami, izogibajte se podloženim košaricam.

 

   

 Slike: Super-Punca.si

 Napihnjen trebušček

Če želite skriti trebušček so vam trenutni modni trendi pisani na kožo. Še vedno so zelo priljubljene tankini kopalke, ki so podaljšane v majčko ali krilo. Na voljo so v različnih variacijah, od športnih do elegantnih.

 

 

Slike: Super-Punca.si

 

Pin It