Ponavljajoča se zgodovina: 4 trendi, ki se vračajo.

Zgodovina se ponavlja, prav tako tudi moda.

Kljub temu, da smo za nekatere zgodovinske modne trende upali, da se ne bodo ponovili, se ti vračajo nazaj.

Če se samo ozremo po trgovskih poličkah vidimo, da se z manjšimi prilagoditvami vračajo priljubljeni modni trendi preteklosti.

Kavbojske z visokim pasom.

Ened največjih modnih trendov preteklosti so bile kavbojke z visokim pasom. Zagotovo se spomnite, kako rade so jih nosile naše mame. Kavbojke so poleg visokega pasu bile tudi ohlapne, niso se prilegale telesu. Nekako imamo občutek, da so s temi hlačami želeli skriti ženske obline. Te hlače so bile priljubljene v 80-ih in 90-ih, predvsem trendovske so bile takrat legendarne Leviske. Videli smo jih tudi v priljubljeni seriji Prijatelji. Nedolgo nazaj so takšne hlače postale spet priljubljene med zvezdnicami. Ta slog zdaj najdemo že pri večini trgovcev. Slika: Getty Images

Platformski čevlji

Čevlji z odebeljenim podplatom so postali ena prvih od mnogih vrnitev sodobnega sveta mode v 1930-ih s Salvatorejem Ferragamom. Naslednji ’’come back’’ so doživeli v sedemdesetih letih.

Trend je za nekaj let zamrl dokler se nad njimi niso navdušile Spice Girls, ki so trend spet pripeljale na ulice. 20 let takšnih čevljev nismo videli nikjer, dokler se s podobno različico ni predstavila Rihanna, ki jo je trend navdušil in je s pomočjo blagovne znake Puma, razvila svojo linijo imenovano ’Fenty’.

 

Slika: Getty Images

 

 

Bohemian videz

Verjetno laho trdimo, da je bohemski videz tisti, ki nikoli ne zamre.

Eden od najpomembnejših trenutkov za boemsko modo je bil med festivalom Woodstock leta 1969, ki je imel vse do danes pomemben vpliv na podobno festivalsko modo. Večina trgovcev ta slog po novem imenuje alternativni slog.

Slika: Getty Images

Prevelike Jeans jakne

Prevelike jeans jakne so doživele svoj vrhunec v osemdesetih.

Jakne so bile zelo priljubljene tudi med zvezdniki (npr. Whitney Houston in John Stamos). Kljub temu, da ob nošenju takšne jakne dobite občutek mode ’’stare mame’’, se trend spet pojavlja v mnogih različicah.

 

Slika: Instagram

 

 

Pin It